Украйна си е върнала около 130 кв. км от руските

...
Украйна си е върнала около 130 кв. км от руските
Коментари Харесай

Украинските сили са отвоювали 130 кв км земи на южния фронт

Украйна си е върнала към 130 кв. км от съветските сили на южния фронт от началото на контранастъплението, заяви заместник-министърът на защитата Ханна Маляр, представена от Ройтерс.

В източна посока, която включва направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка в Донецка област не престават тежките сражения. Двете страни са влезнали в 250 обособени борби.

През последното денонощие Русия е засилила офанзивите в Запорожка област, оповестява Генерален щаб на украинските въоръжени сили. Регистрирани са минимум шест набези с ракети С-300, 33 въздушни удара и 45 ракети, изстреляни от реактивни системи за залпов огън. Нанесени са вреди на жилищни здания, търговски обекти и частни транспортни средства. Има известия и за военна офанзива против Одеса.
Колкото повече чуваме, че (руснаците) имат вътрешни спорове, толкоз повече се покачва бойният ни дух. Надяваме се да спечелим скоро, а те да се изядат един другиго там.
„ Рейн “ – офицер от украинските специфични сили

Назначените от Москва управляващи на Донецка област признаха, че украинските сили са напреднали по южния и северния фланг към опустошения Бахмут. Киев твърди, че пробивът там е до 1000 м.

Междувременно съветският министър на защитата Сергей Шойгу посети съветски бойци, участващи в бойните дейности в Украйна. Това е първата обществена демонстрация на Шойгу след протеста през уикенда на частната военна компания " Вагнер ".

Агенция „ Новости “, която се базира на съветското министерство на защитата, разяснява, че Шойгу продължава да заема поста си, само че не оповестява елементи за това по кое време и къде тъкмо се е срещнал министърът с бойци и командири от Западната войскова формация.

В понеделник в съветските Московска и Воронежка област бе анулиран режимът на контратерористична интервенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР