Украйна ще получи от САЩ общо 8 системи за противовъздушна

...
Украйна ще получи от САЩ общо 8 системи за противовъздушна
Коментари Харесай

САЩ пращат на Киев общо 8 системи за ПВО, а също и системи за борба с дронове

Украйна ще получи от Съединени американски щати общо 8 системи за противовъздушна защита NASAMS. Това заяви Министерството на защитата във Вашингтон в формалния си уебсайт.

 

От Пентагона афишират на 31 октомври, че в „ близко бъдеще “ защитаващата се от Русия страна ще разполага с две съвременни системи за Противовъздушна отбрана.

 

Според министъра на защитата Лойд Остин те могат да се чакат при започване на ноември. Други 6 броя NASAMS ще бъдат доставени на Киев на по-късен стадий, което е удостоверение за уговорката, стихотворец от Щатите и оповестяван обществено в последните седмици. 

 

Съобщава се, че няколко страни са дали обещание на Украйна муниции за NASAMS, а Съединени американски щати ще предизвикват сътрудниците си да дават още. Освен това се напомня последния пакет военна помощ от Пентагона за украинците на стойност 275 млн. $, отпусната в петък. Тя включва разнообразни муниции, в това число за HIMARS.

 

Освен това Вашингтон ще трансферира на Киев системи VAMPIRE, създадени от L3Harris, за битка с дронове. Съединени американски щати ще пратят на Украйна и радарни системи. Системите за Противовъздушна отбрана NASAMS са създадени от Raytheon Technologies. Те са с дребен обхват и могат да смъкват всичко от безпилотни самолети до балистични ракети и изтребители, по думите на изпълнителния шеф на отбранителния конгломерат Грег Хейс.

 

NASAMS е наземна система за Противовъздушна отбрана с непосредствен до междинен обхват на деяние, създадена от Kongsberg Defence&Aerospace (KDA) и Raytheon. Тя реализира първото приложение на ракетата AIM-120 AMRAAM. Системата има и усъвършенствана версия - NASAMS 2, както и NASAMS 3, която е най-новата рационализация от 2022 година Чрез NASAMS могат да се изстрелват ракети с дребен обхват AIM-9 Sidewinder и IRIS-T SLS, както и ракети с огромен обхват AMRAAM-ER. Тя има потвърдена оперативна съгласуемост със системи с по-дълъг обхват на деяние като установката Patriot.

Източник: Actualno

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР