Украйна съобщи за нова нощна атака от страна на Русия

...
Украйна съобщи за нова нощна атака от страна на Русия
Коментари Харесай

Украйна е свалила нови 35 руски дрона

Украйна заяви за нова нощна офанзива от страна на Русия - с 35 дрона " Шахед " иранско произвеждане, 34 от които са били свалени, съобщи Франс прес.
Нападенията са осъществени " на талази " в течение на нощта, като са били подхванати от Чауда (на окупирания полуостров Крим), от град Приморско-Ахтарск (на източния бряг на Азовско море) и от град Курск, който се намира покрай северната граница на Украйна, оповестиха украинските военновъздушни сили в платформата " Телеграм ". Те прецизираха, че 34 от 35-те безпилотни апарата са били свалени, само че не заяви за жертви или вреди.
Русия офанзиви Украйна с дронове и ракети съвсем всяка нощ. Киев упреква Москва, че се пробва да тероризира цивилното население и да разрушава енергийната му инфраструктура, с цел да остави хората на мрачно и студено, както направи предходната зима. Оттогава обаче Украйна укрепи системите си за противовъздушна защита със западни оръжия, които й дават опция да унищожава множеството от изпратените от Русия дронове камикадзе и ракети, отбелязва Агенция Франс Прес.
Агенцията напомня, че по същото време предходната зима милиони хора бяха без ток в студовете - нещо, което Украйна желае непременно да избегне тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР