Украйна посрещна първите българи, които ще се включат в чуждестранния

...
Украйна посрещна първите българи, които ще се включат в чуждестранния
Коментари Харесай

Украйна посрещна първите българи, включили се в чуждестранния легион

Украйна посрещна първите българи, които ще се включат в задграничния легион за отбрана на страната. Това оповестява във видео в своята Фейсбук страница Иван Калчев - Глиги, който е прочут от митингите в столицата.

Сам себе си той дефинира като " зелен либертарианец, дежурен протестър, фейсбук-екстремист " и показва, че с него в Украйна има още един българин.

" Щом гледате този запис, значи аз към този момент съм в Украйна и съм в задграничния легион за териториална защита на Украйна. Много хора ме питаха за какво ще потеглям, а отговорът е доста елементарен: отивам да пазя свободата . Първата стъпка към свободата е да не е боязън, след това всичко се подрежда ", споделя в късото видео Калчев.

Той изяснява в поста си, че се пътува постепенно, има огромни опашки по границите и се минава през няколко инспекции.

" Местни доброволци оказват помощ на управляващите, возят хора, патрулират, закараха ни с персоналните си коли до близкия град. Предложихме да им платим за превоза, отхвърлиха ни, със сълзи в очите. Аз съм с още един българин, към този момент няма да разгадавам кой е ", написа към видеото протестърът.

И приканва българите да не оставят нито един украинец без покрив, храна и топло посрещане.



" След като това свърши, дружно ще създадем Европа по-добра и по-силна ", написа още Глиги и споделя във видеото за край:

" На вас тук оставам значимата задача да свалите Гешев и Кошлуков. Когато се върна, отново дружно ще блокираме " Орлов мост " до оставката на Фандъкова. Желая здраве, мощ и разсъдък на всички българи ".



Калчев нееднократно е бил арестуван по време на митинги. През 2020 година е задържан за нахлуване против униформено лице. Участвал е в митинги и против застрояването на Черноморието, а на последните избори беше кандидат-депутат от Демократична България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР