Украйна отрече днес руска хиперзвукова ракета да е унищожила нейна

...
Украйна отрече днес руска хиперзвукова ракета да е унищожила нейна
Коментари Харесай

Говорителят на украинските ВВС: Да се унищожи противоракетна система „Пейтриът” с някакъв си Кинжал е невъзможно

Украйна отхвърли през днешния ден съветска хиперзвукова ракета да е унищожила нейна система за противовъздушна защита " Пейтриът ", американско произвеждане, по време на въздушна офанзива против Киев, предава, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата излезе с сходно изказване през вчерашния ден след нощната въздушна офанзива против украинската столица. Двама американски представители споделиха по-късно, че въпросната система " Пейтриът " евентуално е била развалена, само че не наподобява да е била унищожена.

" Бих желал да кажа: Не се безпокойте за системата " Пейтриът ", сподели представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

Той изключи опцията съветска ракета " Кинжал " да е поразила украинска система " Пейтриът ".

" Да се унищожи такава система с някакъв си " Кинжал " е невероятно. Всичко, което споделят, може само да служи на тяхната агитация ", сподели представителят.

Системата " Пейтриът " е единствено една от актуалните системи за противовъздушна защита, които Западът даде на Украйна за отразяване на съветските въздушни офанзиви.

Тя се счита за най-ефективната американска система за противовъздушна защита, в това число за отбрана против самолети, крилати и балистични ракети, като нормално включва с изключение на ракетните установки и радар и поддържащи машини.

Руският президент Владимир Путин дава ракетите " Кинжал " като образец за това, че Русия има свръхмодерни оръжия, без аналог по света.

Украйна заяви, че е свалила през вчерашния ден шест ракети " Кинжал " - нещо, което Русия отхвърля.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР