Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за

...
Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за
Коментари Харесай

Зеленски: Не можем да спасим Мариупол, трябват ни оръжия

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, с цел да избави пристанищния град на Азовско море Мариупол, който съветските въоръжени сили са на път да завладяват, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от ДПА.

" Ако получим самолети и задоволително тежки бронирани коли, нужната артилерия, ще успеем да го създадем ", сподели Зеленски във видеообръщение късно през вчерашния ден. " Сигурен съм, че ще получим съвсем всичко, от което имаме потребност. Губи се обаче освен време. Губи се животът на украинци. Хора, които към този момент не може да бъдат върнати ", предизвести той.

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна от седмици водят яростни боеве с украинските сили за Мариупол - стратегически значимо пристанище на Азовско море, отбелязва ДПА.

Вчера ръководителят на провъзгласената от бунтовниците Донецка национална република Денис Пушилин разгласи, че градът е високомерен. Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужний обаче сподели, че връзката с бойците, които отбраняват Мариупол, не е прекратена.

Западни военни специалисти от своя страна установяват, че съветските сили напредват в изискванията на градски боеве.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР