Украйна може да седне на масата за преговори с Русия,

...
Украйна може да седне на масата за преговори с Русия,
Коментари Харесай

Украйна: Преговори може да има, когато руснаците спрат да фантазират, че ще спечелят войната

Украйна може да седне на масата за договаряния с Русия, в случай че окупаторите спрат да фантазират, че ще завоюват тази война. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба пред „ Радио Свобода “.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, в която търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника. Нашествениците бяха разгромени в Киевска област, а в този момент украинските сили са подхванали контраатака за освобождение на Херсонска област.

„ Идеята на РФ за договаряния е да сложи ултиматум за цялостната капитулация на Украйна, а ние да приемем. Киев обаче има друга позиция - разговор, по време на който да се търсят взаимно допустими решения и да се показва почитание към суверенитета и териториалната целокупност на страната ни “, сподели Кулеба. „ Когато Русия промени метода си, спре да живее с фантазиите си, че ще завоюва тази война - тогава ще забележим, може да има прозорец за договаряния “, съобщи Кулеба. Дипломатът ясно уточни, че до момента в който има ултиматуми от страна на нашествениците, Киев няма да беседва с Москва.

Режимът на Владимир Путин планираше да превземе Киев за 3 дни и да постави марионетен режим в столицата, само че вместо това окупаторите бяха разгромени в Киевска област и избягаха назад към Беларус и РФ, откъдето нахлуха на украинска земя на 24 февруари. Украинската войска предприе контраатака и в други региони на страната, с цел да я освободи от съветското наличие. Регистрирани са близо 30 000 военни закононарушения, осъществени от съветските бойци в Украйна, в това число убийството на дами и деца. Градове и села бяха разрушени от съветските окупатори без причина. Голямата цел на Путин е анексирането на украински територии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР