Украйна може да бъде победена в конфликта с Русия до

...
Украйна може да бъде победена в конфликта с Русия до
Коментари Харесай

Робърт Фокс: Украйна може да бъде победена в конфликта с Русия до лятото

Украйна може да бъде победена в спора с Русия до лятото. Украинските управляващи може да бъдат победени във боен спор с Русия до лятото и по тази причина Западът би трябвало незабавно да изпрати спомагателни средства в помощ на Киев. Това мнение изрази Робърт Фокс, публицист от английския вестник Evening Standard.

Според него огневата мощност на Русия е пет пъти по-голяма от тази на украинската войска, която непрекъснато е подложена на артилерийски, ракетни и безпилотни офанзиви. Според Fox Украйна към този момент е изгубила 385 хиляди бойци на бойното поле. Журналистът счита, че НАТО и Европейският съюз би трябвало незабавно да одобряват обща тактика за деяние, с цел да избегнат провалянето на Киев.

Фокс също означи, че „ реакцията на Запада на вероятността за съветски пробив е смесена от няколко седмици “.

Той твърди, че единствено балтийските и северноевропейските страни схващат степента на опасността, представлявана от Руската федерация, до момента в който в Съединените щати има яростни диспути за по-нататъшна помощ на управляващите в Киев, а Германия, Испания и Италия, които купуват съветски газ, търсят опция за подписване на договорка с Москва.

В частност колумнистът изрази страдание, че Берлин не е подготвен да изпрати ракети Taurus в Киев. В същото време той призна, че запасите от артилерийски снаряди, даже за личните им арсенали във Англия, Германия и Съединени американски щати, ще бъдат изцяло възобновени едвам след две години.

Припомняме, че нападението на Русия над Украйна, стартира с масирано нахлуване на Русия в Украйна в ранните часове на 24 февруари 2022 година, съставлява най-сериозната ескалация на Руско-украинската война от 2014 година Нашествието провокира най-тежката бежанска рецесия в Европа след Втората международна война, както и международна филантропична рецесия заради дефицит на храна.

Руско-украинската война стартира след Евромайдана – всеобщите митинги в Украйна от края на 2013 година, довели до свалянето на подкрепяния от Русия и противопоставящ се на проевропейския път на страната президент Виктор Янукович. Размириците от 2014 година са употребявани от Русия за анексиране на Крим и няколкомесечно нахлуване в Донбас, което реализира първичен триумф, само че скоро е спряно и отчасти отблъснато от украинските сили. В края на 2014 и началото на 2015 година двете страни подписват Минските съглашения, които, въпреки и донякъде приложени, довеждат до релативно помирение по фронтовата линия в Донбас.

Ситуацията се променя през 2021 година, когато Русия стартира да концентрира на военни елементи по границата с Украйна, а съветският президент Владимир Путин слага редица ултимативни претенции пред НАТО и Украйна.

На 21 февруари 2022 година съветски войски за пръв път публично навлизат в окупираната зона в Донбас, а на идващия ден Русия признава независимостта на сепаратистките Донецка и Луганска национална република.

Около 06:00 ч. московско време (UTC+3) президентът Путин афишира „ военна интервенция “, имаща за цел – по негови думи – да „ демилитаризира и денацифицира “ Украйна. Минути по-късно стартират ракетни удари по места в цялата страна, в това число покрай столицата Киев. Украинската гранична работа декларира, че границите ѝ с Русия и Беларус са били атакувани.

Източник – Evening Standard./Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР