Украйна иска да получи покана да започне процеса на присъединяване

...
Украйна иска да получи покана да започне процеса на присъединяване
Коментари Харесай

Украйна иска покана от НАТО през юли

Украйна желае да получи покана да стартира процеса на присъединение към НАТО на срещата на върха на военния алианс идващия месец.

Това съобщи Игор Жовква, основният дипломатически консултант на украинския президент. Междувременно беше обявено, че Украйна организира учения за реакция при бедствия покрай Запорожката АЕЦ.

Президентът Володимир Зеленски няма да участва на срещата, в случай че водачите на алианса не покажат " храброст ", съобщи основният дипломатически консултант на президента Игор Жовква.

" Срещата на върха във Вилнюс би била доста положително начало за отговор на това заявление. И под отговор имаме поради покана за участие, което е единствено първият стадий “, сподели още той. Украйна подаде молба за участие на 30 септември предходната година.

Съюзниците на Киев са разграничени по въпроса какъв брой бързо Украйна би трябвало да се причисли към военния алианс. Някои западни държавни управления се тормозят от всеки ход, който може да приближи организацията до война с Русия.

Вчера Украйна организира учения за реакция при бедствия наоколо до Запорожката АЕЦ, оповестиха локални чиновници. По-рано този месец Киев упрекна Русия, че възнамерява " терористична офанзива " против централата, при която да се стигне до приключване на радиация - нещо, което Москва отхвърля.

Юрий Малашко, шеф на Запорожска област, където се намира атомната електроцентрала, сподели, че ученията в град Запорожие и покрайнините му имат за цел да координират реакцията на всички служби при " спешна обстановка " в централата.

Международният валутен фонд заяви, че е завършил първия обзор на кредитната стратегия за финансиране за Украйна.

Това разрешава на управляващите да изтеглят към 890 милиона $, с цел да поддържат бюджета на страната, на фона на почналата огромна контраатака против Русия.

Въпреки войната, стопанската система на Украйна демонстрира по-голяма резистентност от предстоящото след внезапното стесняване през 2022 година, споделя Фондът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР