Украйна има право да освободи и да си възвърне пълния

...
Украйна има право да освободи и да си възвърне пълния
Коментари Харесай

ЕС готов да притиска Русия, за да сложи край на войната

Украйна има право да освободи и да си възвърне цялостния надзор върху всички краткотрайно окупирани територии в своите интернационално приети граници, в това число Крим.

Това се споделя в изказване на Европейски Съюз, направено по време на съвещанието на Постоянния съвет на ОССЕ.

" Миналата седмица интернационалната общественост, тук в ОССЕ и други интернационалните организации, сподели непрекъснато единение в непоколебима поддръжка и взаимност с Украйна. Нашите държавни управления и нашите хора дадоха ясно да се разбере: ние поддържаме Украйна, когато тя упражнява присъщото си право на самозащита против нападателната война на Русия, в сходство с интернационалното право, по-специално член 51 от Устава на Организация на обединените нации, и ще продължим да го вършим досега колкото е належащо ", се споделя в изказването, написа в известието.

Европейският съюз приветства смелостта и решителността на украинския народ в битката му за отбрана на суверенитета, териториалната целокупност и свободата на Украйна.

" Украйна има право да освободи и да си възвърне цялостния надзор над всички окупирани от Русия територии в нейните интернационално приети граници, в това число Крим ", се споделя в изказването.

Отбелязва се също, че на 26 февруари Украйна означи Деня на съпротивата против окупацията на Автономна република Крим и град Севастопол.

" Припомняме Съвместната декларация на участниците в интернационалната Кримска платформа и повтаряме мощно и единно: Крим е Украйна! се споделя в изказването.

Изявлението също по този начин акцентира, че Европейски Съюз и неговите държави-членки ще продължат да поддържат Украйна в политическо, икономическо, филантропично, финансово и военно отношение, в това число посредством бързи координирани доставки от европейската промишленост.

" Ще подкрепим и реконструкцията на Украйна, за която ще се стремим да използваме замразени съветски активи в сходство с правото на Европейски Съюз и интернационалното право. Ще увеличим в допълнение груповия напън върху Русия, с цел да приключи нападателната си война ", се споделя в изказването.

Нещо повече, Европейски Съюз, дружно със своите интернационалните сътрудници, " ще се увери, че Украйна надвива, че интернационалното право се зачита, че мирът и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници са възобновени, че Украйна е възобновена и че справедливостта е въздадена. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР