Украйна има нов ръководител на Специализираната антикорупционна прокуратура, след като

...
Украйна има нов ръководител на Специализираната антикорупционна прокуратура, след като
Коментари Харесай

След натиск от Г-7: Украйна назначи нов ръководител на Специализираната антикорупционна прокуратура

Украйна има нов началник на Специализираната антикорупционна прокуратура, откакто постът остана незает в продължение на съвсем две години. Това разгласи в чат приложението Телеграм началникът на президентската канцелария Андрий Ермак, представен от ДПА.

Той заяви, че новият началник на Специализираната антикорупционна прокуратура е 35-годишният Олександър Клименко, който преди този момент е работил като следовател в Националното антикорупционно бюро на Украйна и който беше номиниран за поста през декември.

Украйна е под напън да се бори с корупцията, която е определяна като ширещо се събитие в тази страна. Групата на седемте най-развити стопански системи в света (Г-7) прикани да бъде назначен нов началник на Специализираната антикорупционна прокуратура, откакто през август 2020 година предшественикът му Назар Холодницки подаде оставка.

В интервала по-късно постът се заемаше от краткотрайно изпълняващ длъжността, което накара Г-7 да изискат да бъде назначен началник за непрекъснато.

Специализираната антикорупционна прокуратура беше основана с поддръжката на Запада след Революцията на Майдана през 2014 година, която смъкна от власт президента Виктор Янукович и докара до спор с Русия, отбелязва ДПА.

Миналата година " Трансперънси интернешънъл " сложи Украйна на второ място по корупция в Европа, като пред нея остана само Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР