Украйна е регистрирала внезапен ръст на нарушенията на прекратяването на

...
Украйна е регистрирала внезапен ръст на нарушенията на прекратяването на
Коментари Харесай

Украйна отчете рязко увеличаване на нарушенията на примирието в Донбас 

Украйна е записала неочакван растеж на нарушаванията на прекратяването на огъня от страна на подкрепяните от Русия сепаратисти в източния район на страната, прочут като Донбас.

Това се споделя във боен отчет, огласен в петък, на фона на предизвестията от Съединени американски щати, че Москва приготвя провокации, с цел да оправдае нахлуването си през идващите дни.

Според данните на украинските военни през последните 24 часа са били регистрирани 60 нарушавания на примирието в Източна Украйна и един боец е бил ранен. Киев твърди, че сепаратистите са разкрили огън по повече от 10 обитаеми места, употребявайки тежка артилерия, минохвъргачки и танк.

Преди ден назова внезапното увеличение на обстрела през линията, разделяща държавните сили и сепаратистите, “голяма провокация ”. В четвъртък беше обявено за обстрел на детска градина, при който са били ранени двама цивилни.

Украйна води война със сепаратистите на изток от април 2014 година Досега в спора живота си са изгубили минимум 13 200 души.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи преди ден пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Русия “прави стъпки по пътя на войната ”, само че единственият виновен метод за разрешаване на рецесията към скупчването на войски към Украйна е дипломацията.

Руските сили се готвят да стартират офанзива против Украйна в “идните дни ”, предизвести висшият американски посланик, а нахлуването евентуално ще бъде предшествано от подправени или действителни офанзиви и акция за дезинформация, която ще даде опрощение за нахлуването.

В ранните часове на петък съветското военно министерство пък съобщио, че елементи на съветската механизирана пехота са напуснали Крим след извършени учения и са се върнали в базите си с Дагестанската и Чеченската републики, съобщи Ройтерс, като цитира публично изказване.

В друго изказване на съветското Министерство на защитата се оповестява, че трен с танкове е напуснал Западния боен окръг. Очаква се той да дойде в Нижни Новгород.

Москва съобщи тази седмица, че е почнала да изтегля войски от региони в съседство с Украйна, само че Киев и Западът оспориха това изказване. Според тях.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР