Украйна е оставена сама срещу Русия. “Кой е готов да

...
Украйна е оставена сама срещу Русия. “Кой е готов да
Коментари Харесай

Зеленски гневен на Европа: Украйна е оставена сама срещу Русия. Всички се страхуват!

Украйна е оставена сама против Русия.

“Кой е подготвен да се бори дружно с нас? Не виждам никого. Кой е подготвен да даде гаранции на Украйна за участие в НАТО? Всички се страхуват”, сподели Зеленски във видеозаписа, оповестен в обществените мрежи от украинското президентство.

И продължи яростно:Аз попитах двадесет и седемте водачи на Европа, ще вземат ли Украйна в НАТО. Директно попитах. Всичките те се опасяват. А ние не се опасяваме.

Искат да ме убият. Определиха ме като цел №1, фамилията ми - като цел №2.

Врагът желае да ни унищожи политически, унищожавайки президента, акцентира Зеленски.

По предварителни данни, през днешния ден ние сме изгубили 137 наши герои - наши жители. Военни и цивилен лица, уточни Зеленски.

" Врагът нанася удари освен по военни обекти, както декларира. Но и по цивилен. Те убиват хора и трансформират мирни градове във военни цели. Това е подло и в никакъв случай няма да бъде простено ", акцентира президентът.

" Разполагаме с информация, че в Киев са навлезли диверсионни групи. Затова апелирам киевчани: бъдете деликатни, спазвайте комендантския час. Аз оставам в държавната зона дружно с всички, които са нужни за работата на централната власт ",каза още Зеленски в обръщението си.

" Чухме от Москва, че те въпреки всичко желаят да приказват с нас. Те желаят да приказват за неутралния статут на Украйна.

Аз споделям на всичките сътрудници на нашата страна: в този момент се взема решение ориста на нашата страна. Аз ги запитвам: вие с нас ли сте? Те дават отговор, че са с нас. Но не са подготвени да ни вземат при себе си в Алианса.

Аз попитах двадесет и седемте водачи на Европа, ще вземат ли Украйна в НАТО. Директно попитах.
Всичките те се опасяват. А ние не се опасяваме. Не се опасяваме да приказваме с Русия. Не се стрехуваме да приказваме за гаранции за сигурността на нашата страна. Не се опасяваме да приказваме за безпристрастен статут. Но какви ще бъдат гаранциите за сигурността ни? Кои страни ще ги дадат? ", акцентира още Зеленски.

Украйна е оставена сама против Русия, съобщи Зеленски, представен от Франс прес.
“Кой е подготвен да се бори дружно с нас? Не виждам никого. Кой е подготвен да даде гаранции на Украйна за участие в НАТО? Всички се страхуват”, сподели Зеленски във видеозаписа, оповестен в обществените мрежи от украинското президентство.

Украинският президент Зеленски изрази опасения, че съветски диверсанти към този момент са проникнали в столицата Киев.

По думите му руснаците желаят да унищожат Украйна политически, като унищожат държания й глава.

Обръщението му към нацията приключват по този начин:

" Трябва да се беседва за края на това навлизане. Трябва да беседваме за прекъсване на огъня.
Но в този момент ориста на нашата страна зависи изцяло от нашата войска, от нашите сили по сигурността, от всички наши бранители. И от нашия нарад, от Вашата мъдрост. "

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан упрекна съветския президент Владимир Путин, че се пробва да унищожи държавността на Украйна, като предизвести, че " сигурността " на нейния президент Володимир Зеленски е изложена на риск.

" Това е тотална война. Путин е решил да отстрани Украйна от картата на света ", съобщи Льо Дриан пред радио " Франс Интер ".

Той добави, че Франция е " обезпокоена " и от възможна съветска военна атака против Молдова и Грузия - две други постсъветски страни.

Превод и редакция: Епицентър.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР