Украйна добави международната компания Unilever към списъка на спонсорите на

...
Украйна добави международната компания Unilever към списъка на спонсорите на
Коментари Харесай

Украйна обяви компания, собственик на световни марки, за спонсор на войната

Украйна добави интернационалната компания Unilever към листата на спонсорите на войната. Тя е притежател на стотици известни марки в козметиката и битовата химия - като Dove, Rexona, Domestos , както и в хранително-вкусовата индустрия - чайовете Lipton и Brooke Bond .

След началото на военната инвазия в Украйна Unilever разгласи изтеглянето си от Русия и прекъсването на индустриалните си мощности в страната, само че не извърши желанието си.

Украинската Национална организация за попречване на корупцията (НАПК) оповестява, че съветският клон на компанията, Unilever Russia, освен продължава да работи, само че и доста е нараснал облагите си през последната година. Според организацията чистата облага на Unilever Русия през 2022 година е повишена с 24,9% спрямо 2021 година до 8,03 милиарда евро .

През март 2022 година Unilever Русия призна, че ще би трябвало да преструктурира бизнеса си и да преразгледа продуктовата си гама поради глобите, само че сподели, че фабриките ѝ в Екатеринбург, Омск, Санкт Петербург и Тула ще продължат да създават артикули и единствено европейският ѝ офис разгласи прекъсването на активността в Русия.

Директорът за корпоративни връзки на Unilever в Русия и Беларус Ирина Антюшина сподели в понеделник пред съветската държавна телевизия РИА Новости, че фабриките и офисите на компанията в тези страни " не престават да работят за доставяне на вътрешния пазар ".

Unilever има повече от 3000 чиновници в Русия. Заводите в Омск, Екатеринбург, Санкт Петербург и Тула не престават да работят, а офисите да действат. През 2022 година компанията е платила към 50 млн. $ налози в съветския бюджет.

" Unilever не може да се опълчва на войната, като в същото време способства за военната машина на Путин. Включихме тази компания в листата на интернационалните спонсори на войната, тъй като нейните стотици милиони налози оказват помощ за финансирането на войната против Украйна ", сподели ръководителят на НАКП Олександър Новиков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР