Украйна днес предупреди мигрантите, които са се струпали в съседна

...
Украйна днес предупреди мигрантите, които са се струпали в съседна
Коментари Харесай

Украйна е готова да отблъсне мигрантите по границата с всички средства, включително огнестрелно оръжие

Украйна през днешния ден предизвести мигрантите, които са се струпали в прилежаща Беларус и се надяват да влязат в Европейски Съюз, да не минават на нейна територия, като съобщи, че те ще бъдат отблъснати с всички нужни средства, в това число с огнестрелно оръжие.

Хиляди мигранти се пробват да преминат от Беларус в Европейски Съюз от месеци, само че са връщани назад от полските гранични чиновници и им е отказвано влизане от балтийските страни Латвия и Литва.
Украйна обмисля въвеждане на изключително състояние поради мигрантите
Върховната рада на Украйна би трябвало да има подготвеност да разгласи изключително състояние в граничните области на страната поради мигрантската к...

Украйна, която граничи както с Беларус, по този начин и с Полша, се притеснява, че мигрантите може да се опитат да влязат на нейна територия, с цел да доближат по-късно граничещите с нея страни от Европейски Съюз. " В случай на закани за живота и здравето на граничарите и чиновниците на реда ще използваме всички средства за отбрана, планувани от закона, в това число огнестрелно оръжие ", съобщи министърът на вътрешните работи Денис Монастирски.

По-рано тази седмица Полша употребява сълзотворен газ и водно оръдие по хвърлящи камъни мигранти, които се пробват да пресекат границата.

Европейски Съюз упрекна беларуския президент Александър Лукашенко, че целеустремено притегля мигрантите - най-вече от Близкия изток – и ги праща на границата с Полша като възмездие за глобите.

Някои страни, в това число Полша и Украйна, упрекнаха Москва, която е главният финансов и политически покровител на Лукашенко, че също стои зад рецесията. Лукашенко и неговият съдружник съветският президент Владимир Путин отхвърлиха обвиняванията и разкритикуваха Полша и Европейски Съюз, че не одобряват мигрантите.
Съединени американски щати държи под око съветските войски до границата с Украйна
Пентагона следи от близко активността на съветските войски на границата с Украйна. Това съобщи в петък неговият представител Джон Кърби, съобщи Б...

Монастирски съобщи през днешния ден, че Русия може да пренасочи рецесията към беларуско-украинската граница. " Не изключваме опцията Русия да реши целеустремено да изпрати огромен брой незаконни мигранти през Беларус на наша територия ", съобщи той пред Народното събрание. " Подготвяме се за тази обстановка систематично и задълбочено ", твърди той като добави, че обстановката по границата към този момент е под надзор.

Миналата седмица Украйна съобщи, че ще разположи хиляди граничари и чиновници по сигурността на границата си с Беларус в подготовка за евентуална рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР