Украйна би приветствала получаването на касетъчни боеприпаси от Съединените щати,

...
Украйна би приветствала получаването на касетъчни боеприпаси от Съединените щати,
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна би приветствала касетъчните боеприпаси от САЩ

Украйна би приветствала приемането на касетъчни муниции от Съединените щати, тъй като т е биха имали " извънредно психо-емоционално влияние " върху съветските сили , сподели съветникът на украинският президент Михайло Подоляк.

Трима американски чиновници, говорещи при изискване за анонимност тази седмица, споделиха, че пакетът оръжейна помощ, който включва касетъчни муниции, изстрелвани от 155-милиметрово оръдие, се чака.

На този ход се опълчват на правозащитни групи, само че той може да обезпечи мощен нов детайл за контранастъплението против съветските сили, воюващи в Украйна, разяснява Подоляк.

" Несъмнено прехвърлянето на спомагателни количества снаряди на Украйна е доста значим принос за ускорение на процедурите за деокупация ", сподели Подоляк пред Ройтерс.

" Особено в случай че приказваме за касетъчни муниции, които безспорно са способни да окажат извънредно психо-емоционално влияние върху към този момент деморализираните съветски окупационни групи . "

Той сподели, че спадът в бойния потенциал и морала на съветските бойци е " значим съставен елемент, който може да бъде обезпечен от този вид снаряди ".

Украйна има потребност от повече снаряди и муниции и е признателна на своите сътрудници за " разбирането на суровите действителности на войната ", сподели Подоляк.

Белият дом съобщи в четвъртък, че изпращането на касетъчни муниции в Украйна е " интензивно премислено ", само че че няма какво да разяснява по въпроса..

Human Rights Watch прикани Русия и Украйна да спрат да употребяват касетъчни муниции и прикани Съединени американски щати да не ги доставят . Правозащитната организация сподели, че както съветските, по този начин и украинските сили са употребявали оръжията, които са умъртвили украински цивилни жители.

Боеприпасите, неразрешени от над 120 страни, нормално освобождават огромен брой по-малки експлозиви, които могат да убиват безсистемно в необятна област.
 Германия няма да доставя касетъчни муниции на Украйна
Германия няма да доставя касетъчни муниции на Украйна

Страната се придържа към съглашението от Осло
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР