Украинското външно министерство извика българския посланик в Киев Костадин Коджабашев

...
Украинското външно министерство извика българския посланик в Киев Костадин Коджабашев
Коментари Харесай

Украйна привика българския посланик в Киев

Украинското външно министерство извика българския дипломат в Киев Костадин Коджабашев по отношение на изявлението на президента Румен Радев за Крим, заяви организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия не може да ни бъде модел за развиване. Но Русия не може да ни бъде и зложелател, съобщи Румен Радев в президентския спор по Българска национална телевизия.

Към Русия нормално прибягват давещи се политици. Най-важното е да търсим разговор. Диалогът Русия-ЕС в действителност е влошен, той е в сериозно положение. Президентът Байдън стартира да води разговор с президента Путин през главата на Европейски Съюз, съобщи още Радев.

Радвам се какъв брой позициите ви са се доближили до моите през последния месец, означи проф. Анастас Герджиков. Ние имаме интерес да работим с Русия по този начин, както с всяка страна с такава стопанска система. Не чух от вас позиция по тематиката Крим - моята е, че Крим е украински, без значение от това какъв байрак забива някой.

Санкциите, които бяха наложени, не дават резултат. Търсят се прагматични подходи по какъв начин да бъдат решени тези проблеми, отвърна Радев.

Не чух какъв е Крим, настоя Герджиков. 

В момента е съветски, кой да е? - отвърна Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР