Украинското контранастъпление е отбелязало видим успех вчера, съобщава в редовната

...
Украинското контранастъпление е отбелязало видим успех вчера, съобщава в редовната
Коментари Харесай

Украинското настъпление отбеляза видим успех, пишат анализатори

Украинското контранастъпление е отбелязало забележим триумф през вчерашния ден, оповестява в постоянната си сводка вашингтонският Институт за проучване на войната.

Силите на Киев са се придвижили напред в западната част на Запорожка област и на границата и с Донецка област, показва институтът. Той отбелязва особено освобождението на основното село Урожайное.

Освен това анализаторите означават, че украинските войски са се  привдижили на североизток от Роботино в западната част на Запорожка област и " евентуално са постигнали огромни успехи в прилежащите регион, отчитайки непрекъснатата интензивност на украинските сили в гористите масиви на североизток от обитаемото място ".

Институтът отбелязва, че съветски военни репортери удостоверяват, че неголеми групи украинска пехота с поддръжката на бронирана техника са продължиби да настъпват северно и североизточно от Роботино, а също и към Вербов. Те пишат, че украинските сапьори са съумели да разминират тези места, което разрешава на войските да се придвижват по-свободно. 

Руските войски завзеха Урожайное през март 2022 година, малко след началото на нахлуването. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР