Украинският външен министър Павло Климкин предупреди, че Киев ще откаже

...
Украинският външен министър Павло Климкин предупреди, че Киев ще откаже
Коментари Харесай

Украйна настоява ЕС да не разхлабва санкциите срещу Русия

Украинският външен министър Павло Климкин предизвести, че Киев ще откаже да съблюдава Минските съглашения, в случай че европейските страни отслабят глобите против Москва.

"Ако в този момент, откакто Русия стартира да издава паспорти на жителите в сепаратисткия Донбас, вие извършите стъпки към Русия, то тогава напълно ще бъде разрушена цялата логичност на това, което сме правили до момента ", разяснява украинският първи посланик.

Минските съглашения, които бяха подписани през 2015 година сред Русия и Украйна с посредничеството на Германия и Франция.

В края на април Европейската комисия стачкува остро против указа, с който съветският президент Владимир Путин облекчи режима за кандидатстване за съветско поданство на украинци, живеещи в сепаратистките райони в източната част на страната. Върховният представител за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини дефинира това решение като “атака против суверенитета на Украйна”.

Европа упорства Кремъл да се въздържа от нарушение на Минските мирни съглашения и насочва апел към Русия да разреши районите в Източна Украйна, които не са под контрола на Киев, да бъдат реинтегрирани към Украйна.

Междувременно новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски прикани Запада за по-строги наказания против Русия.

"Решението на Москва за паспортите е ново удостоверение на същинската роля на Русия като страна агресор, която води война против Украйна ", сподели Зеленски.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР