Украинският външен министър Дмитро Кулеба се обърна към българските депутати

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба се обърна към българските депутати
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба за каските и бронежилетките от България: Посланието е Искаме да умрете защитени

Украинският външен министър Дмитро Кулеба се обърна към българските депутати и министри с неприкрита рецензия поради " половинчатите ограничения " и неналичието на ясна позиция за поддръжка на Украйна във войната. 

" Бронежилетките и техническата помощ са доста значими, само че хора, дано да приказваме съществено - в случай че имате каска и бронежилетка, само че нямате оръжие, вие сте обречени. Тези половинчати ограничения са хубави от политическа позиция, само че посланието е " Искаме да умрете предпазени ", сподели Кулеба пред публицисти във връзка последното решение на Комисията по външна политика, което отхвърля военна помощ за Украйна. 

" Не може да повярвате какъв брой пъти от началото на войната съм чувал рационални пояснения и аругменти за това за какво някой не може да помогне на Украйна. Много от тези хора бяха доста рационални, само че казусът е, че са лицемерни и си играят с нас. Тези, които желаят да оказват помощ и сами са били жертва на експанзия, постоянно намират метод да го създадат. Тези, които споделят, че пазят правила и полезности, би трябвало да защитят Украйна в този момент ", сподели още той. 

Кулеба уточни, че даже на третия ден от визитата си в София още няма явен отговор от българското държавно управление за това каква помощ може да окаже на страната. 

" Не, мисля, че българското държавно управление има огромни компликации с даването на явен отговор по този въпрос. Може би има национални съображения по този въпрос, само че всеки ден, в който Украйна не получава нужната помощ за опълчване против съветската експанзия, значи, че повече цивилни и бойци ще умират, повече къщи ще бъдат унищожавани. 

" Призовавам всеки политик, който се колебае по какъв начин да работи по тази тематика, да се замисли, че до момента в който той седи в офиса си и си разрешава да мисли политически по този проблем през политическа призма, хората умират поради тези безкрайни размишления и безкрайни опити да се намерят причини за какво не може да се помогне на Украйна ", сподели още Дмитро Кулеба в Народното събрание. 

Той отхвърли двата съществени аргумента, които българските управляващи са употребявали през послендите дни да не разрешат военна помощ на Украйна - " да помогнем на мира " и " и руснаците, и украинците са ни братя ". 

" Най-добрият метод да се способства за мира е да се помогне на Украйна, тъй като в случай че Украйна не е задоволително мощна, Русия ще извърши още повече закононарушения, убийства и заличавания, а войната ще се разшири. Колкото до втория мотив - как може още да се възприемате като братя с убийци? Как може някой да повярва, че човек, който убива, унищожава и продължава с експанзията си даже по време на Страстната седмица, му  е брат? ", сподели Кулеба. 

Той се обърна към всички българи, като прикани " време е да извършите избор ". 

" Животът е сложен. Понякога би трябвало да извършите избор, не може да сте сред двете страни, не може да измисляте причини, би трябвало да заемете страна и би трябвало да заемете страната на истината ", сподели още Дмитро Кулеба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР