Украинският външен министър Дмитро Кулеба се надява, че Европейският съюз

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба се надява, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Кулеба: Путин не иска нито замразен конфликт, нито мир

Украинският външен министър Дмитро Кулеба се надява, че Европейският съюз ще утвърди прехвърлянето на 50 милиона евро на Киев, които не бяха утвърдени през декември заради унгарско несъгласие. Това споделя той в изявление за испанския El Pais, съобщи

Според него поддръжката за Киев е и поддръжка за демокрацията, належащо е да се съживи измежду съдружниците възприятието за необходимост, което присъстваше през първата година от съветската инвазия, тъй като „ Украйна би трябвало да бъде причина за единение, а не за разделяне. “

" Ще продължим да се борим с ресурсите, с които разполагаме, тъй като на карта са сложени демокрацията, сигурността и просперитета на света. А за Украйна е заложено нейното битие като нация ", акцентира Кулеба.

Той също по този начин акцентира, че Украйна ще продължи да се съпротивлява на въоръжената експанзия на Руската федерация, даже в случай че поддръжката от западните страни завърши.

" Тогава в действителност ще е нужно да бъде възобновена помощта, тъй като ще има доста мощна социална реакция в поддръжка на Украйна. И тези същите политици, които взеха решение да откажат тази поддръжка, тогава ще би трябвало да я дават, само че към този момент в едни рискови условия. В тази връзка, даже от рационална позиция, в контекстта на една чисто реалистична политика, има по-голям смисъл да се окаже помощ в този момент, с цел да се избегне рецесия в бъдеще “, акцентира Кулеба.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР