Украинският външен министър Дмитро Кулеба късно снощи е приключил четиридневното

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба късно снощи е приключил четиридневното
Коментари Харесай

Кулеба отиде в Румъния, там са готови да дадат смъртоносни оръжия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба късно нощес е завършил четиридневното си работно посещаване у нас и прекоси Дунав мост с празни ръце, с цел да се озове в по-приятелска Румъния.

Там преди няколко дни държавното управление промени своята разпоредба 122 от 1998 година, която забраняваше трансфер на държавни смъртоносни оръжия към страни отвън НАТО, с цел да може да даде военна помощ на украинската войска.

В момента Румъния дава боеприпаси за оръжия на украинската войска, каски и бронежилетки, както и лекува ранени украински бойци в 11 военни лечебни заведения. Освен това е изпратила 11 коли за спешна помощ в Украйна, посрещнала е и е настанила близо 800 000 бежанци от войната.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/кулеба румъния чука сн туитър на кулеба.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Делегацията на Кулеба на диалози с румънския министър председател Чука. Снимка Туитър на Кулеба
„ Войната е моментът на истината, тогава виждате същинското лице на някого, а Румъния сподели същинското си лице, лице на другар. Тя освен говореше, само че и действаше. Никога няма да забравим това “, съобщи дипломатският началник от Киев на взаимна конференция с румънския си сътрудник Богдан Ауреску.

Кулеба добави, че Украйна ще завоюва.

„ Не се колебайте, ние ще победим, само че с цел да успеем допустимо най-скоро, би трябвало да си сътрудничим допустимо най-скоро, на всички равнища “, акцентира Дмитро Кулеба.

Министър-председателят Николае Чука уверил Кулеба, че ще продължат да оказват всякаква помощ на Украйна, в това число като засилят работата на филантропичния хъб в Сучава, който сега получава и разпределя помощ за Украйна, идваща от целия свят.

За разлика от България, Кулеба предложения румънското държавно управление да взе участие във възобновяване на неговата татковина след войната.

Късно нощес, преди да отпътува от София, украинският външен министър се е видял със свои сънароднички, избягали от войната в България.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/кулеба бежанци софия сн туитър на кулеба.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 525 " /> Кулеба с украински бежанки в София. Снимка Туитър на Кулеба
Той ги е уверил, че се работи по улеснение на завръщането в родината на всички негови сънародници, които са я напуснали без документи. Като начало той разгласи, че министерството му ще издава персонални карти и паспорти гратис, само че това също няма да помогне толкоз доста, защото украинските консулски служби съвсем на всички места в Европа са свършили бланките за документи.

Отделно обаче се работи по нова услуга с министерството на електронното ръководство, която да разреши документ, идентифициращ жителите, да може да се генерира онлайн.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР