Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вторник, че Русия използва

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вторник, че Русия използва
Коментари Харесай

Зеленски поиска още оръжия от Запада за борбата с руската офанзива в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вторник, че Русия употребява всичко, което има разполагаем, в борбата за четири града в източния украински район Донбас, съобщи Асошиейтед прес.

"Ситуацията в Донбас е доста сложна ", сподели Зеленски във вечерното си послание към нацията. "Практически цялата мощност на съветската войска, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите желаят да унищожат всичко там ", съобщи той.

Зеленски сподели, че украинската войска отблъсква офанзивите, само че "ще бъде нужно време и доста повече старания от нашия народ, с цел да преодолеем тяхното преимущество в количеството на оборудването и оръжията ".

Той сподели на украинците, че би трябвало да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война, която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.
Зеленски прикани за още повече оръжия от Запада, с цел да задържат Украйна в борбата, в това число реактивни системи за залпов огън и танкове.

В изявлението си Зеленски се подигра на съветския боен министър Сергей Шойгу, който във вторник съобщи, че Русия съзнателно задържала офанзивата си, с цел да даде време на жителите на обградените обитаеми места да се изтеглят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР