Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските военни ще достигнат

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските военни ще достигнат
Коментари Харесай

Зеленски: Украинските защитници преследват окупаторите по всички направления

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските военни ще доближат до всички гранични сектори с Русия. " Днес (неделя, бел. ред.) се навършват 200 дни от нашата опозиция, нашата битка, от нашата отечествена война за независимост, самостоятелност, за правото да съществуваме. За тези 200 дни постигнахме значително. Но най-важното, а заради това и най-трудното е напред ", означи президентът на Украйна в свое видеообръщение.
 
Той означи, че украинските военнослужещи героично удържат врага и в този момент " не се сдържат и гонят окупатора на север, юг и изток – във всички направления, само че се движат единствено към едно – напред и към победа ".
Зеленски означи, че дейностите на украинските бойци в северната, южната и източната част на Украйна " се виждат и означават от всички ".
 
" Светът е очарован, врагът е в суматоха. Украйна се гордее с вас, има вяра във вас, моли се за вас, чака ви. Това не е елементарен път към успеха. Но ние сме сигурни, че вие ​​можете да го извършите. Ще отидете до нашата граница, до всички нейни сектори. Те ще го нарекат " жестове на благосклонност ". Ние ще го назовем победа ", акцентира Зеленски.
 

 
През последните часове украинските бранители освободиха към 40 обитаеми места в региона на Харков. Украйна предприе огромна контраатака против съветските окупатори и ги разгроми в редица обитаеми места, както в Киевска област в първите седмици на пълномащабната война, стартирана непредизвикано от Русия на 24 февруари.
 
Зеленски се обърна и към съветските нашественици: " Вие още ли мислите, че сме " един народ "? Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим? Вие в действителност ли нищо не сте разбрали? Не сте разбрали кои сме ние? За какво сме? Четете по устните ми: Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас! Без храна или без вас? Без вас! Студ, апетит, мрак и жадност - за нас не са толкоз страшни и убийствени, колкото вашата дружба и приятелство. Но историята ще сложи всичко на място. И ние ще бъдем с газ, със светлина, с вода и храна... и БЕЗ вас! "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР