Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да разговаря

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да разговаря
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да спасяваме лицето на Путин, като плащаме с нашата земя |

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да беседва с съветския президент Владимир Путин и двете страни би трябвало да реализират съглашение, само че без ултиматуми. 

Украйна в никакъв случай няма да признае Крим като част от Русия. Крим постоянно е имал своя автономност и собствен парламент, само че в границите на страната Украйна ", сподели украинският държавен глава в интервю пред италианската държавна телевизия RAI. Той разяснява и коментара на френския президент Еманюел Макрон, който предизвести да не се позволява оскърбление на Путин. 

" Искаме съветската войска да напусне нашата земя, ние не сме на съветска земя ", отговори Зеленски и добави: " Няма да спасяваме лицето на Путин, като плащаме с нашата територия. Това би било незаслужено ". " Трябва да мислим за бъдещето на Русия. Аз, като президент на Украйна, споделям, че това са нашите съседи. Ще има други президенти и други генерации в Русия ", сподели още краинският президент.

" Стратегическото проваляне на Русия към този момент е явно за целия свят, даже за тези, които не престават да поддържат контакт със страната. Русия просто няма куража да го съобщи. Те са страхливци. Опитват се да скрият истината зад ракетни и артилерийски офанзиви. Ето за какво задачата ни е да се борим, до момента в който не реализираме задачите си в тази война - да освободим земята си, народа си и да подсигуряваме нашата сигурност ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в постоянното си послание. 

Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации утвърди следствие на вероятни военни закононарушения, осъществени от съветски военни на украинска територия. Украинските управляващи започнаха следствие, откакто се появи информация и фрагменти на които се вижда по какъв начин съветски бойци стрелят по цивилни.

Сраженията в региона на Харков не престават. Критична остава и обстановката в металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол. Според вицепремиера на Украйна Ирина Верещчук сега се приготвя пътна карта за евакуацията на оставащите в завода украински бойци. 

От началото на войната през февруари Украйна е получила 5,4 милиарда $ от западните си сътрудници. Малко над 800 милиона са под формата на грантове. Това разгласи финансовият министър на страната. Към момента военните разноски възлизат на 8 милиарда и 300 милиона $. Въпреки компликациите Украйна е решена да обслужва дълга си, сподели още министърът. 

По данни на Организация на обединените нации от началото на съветската инвазия Украйна са напуснали 6 милиона души, а 8 милиона украинци са били принудени да изоставен домовете си. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР