Украинският президент Володимир Зеленски се изказва за евентуален замразен конфликт

...
Украинският президент Володимир Зеленски се изказва за евентуален замразен конфликт
Коментари Харесай

Ние няма да влезем в замразен конфликт

Украинският президент Володимир Зеленски се изрича за възможен замразен спор в Украйна, като съобщи, че страната му няма да влезе в " сходно дипломатическо тресавище ".

" Ние няма да влезем в замразен спор. Дойдох в президентството, когато бяха Минск-1, Минск-2, бяха показани съответните документи, тъй че мога да кажа, че това не бяха съществени документи. Имаше съглашения на хартия, това беше замразен спор. Аз съм срещу, несъмнено няма да имаме подобен документ ", сподели Зеленски на проведена от в. " Уолстрийт джърнъл " среща на водачи от бизнеса и политиката.

По думите му Украйна не е нарушила Минските съглашения и не се е отдръпнала от преговорния развой.

" Ние в този момент не сме се оттегляли от Минск, съветският водач се отдръпна на 24 февруари, сподели го обществено, и започнаха " военна интервенция ", макар че разбираме, че това е война, пълномащабно навлизане. Затова те се отдръпнаха, а Украйна несъмнено няма повече да влезе в сходно дипломатическо тресавище ", съобщи той.

УНИАН припомня, че Зеленски е отправил две претенции към Русия: да се върне към границите отпреди 24 февруари и да върне на Украйна нелегално окупирания Крим.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР