Украинският президент Володимир Зеленски създаде в четвъртък съвет за реинтеграция,

...
Украинският президент Володимир Зеленски създаде в четвъртък съвет за реинтеграция,
Коментари Харесай

Зеленски: Връщането на Крим от Русия към Украйна ще се случи със сигурност

Украинският президент Володимир Зеленски сътвори в четвъртък съвет за реинтеграция, с цел да поучава възобновяване на украинското ръководство над Крим , заявявайки, че освобождението на полуострова, високомерен от Русия през 2014 година, ще се случи сигурно , оповестява " Ройтерс ".

Той приказва на заседание в Киев за отбелязване на годишнината от всеобщото депортиране на кримските татари от полуострова през руската ера през 1944 година

Зеленски сподели, че от ден на ден и повече страни осъзнават, че би било невероятно " да върнат мира в интернационалните връзки и цялостната мощ на интернационалното право ", без първо да върнат Крим .

" Ние продължаваме нашата работа, с цел да освободим Крим. Това ще се случи сигурно - пълноценното му връщане към държавната система на Украйна ", сподели Зеленски пред водачи на татарската общественост и висши чиновници.
 Експлозия прекъсна жп трафика в Крим
Експлозия прекъсна жп трафика в Крим

Окупационните управляващи подозират бойкот

" Ние се готвим да реинтегрираме Крим. Подписах указа за консултативния съвет за реинтеграция и деокупация на нашия Крим и (кримското пристанище) град Севастопол. "

Русия не демонстрира признаци да изостави Крим, където се намира нейният черноморски флот , и употребява полуострова като платформа за нанасяне на ракетни удари по украински цели.

Киев възнамерява да стартира контранастъпление против съветските сили и се надява това да промени динамичността на войната, която бушува, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари предходната година. Украински публични лица неведнъж са заявявали, че завземането на полуострова от Русия е една от главните й цели.

Зеленски и други публични лица уважиха с минута безмълвие жертвите на депортирането през 1944 година на към 200 000 кримски татари в Сибир и Централна Азия по заповед на руския водач Йосиф Сталин.

Зеленски също сподели, че Украйна работи интензивно за освобождението на кримските татари , които са арестувани в Русия.

Москва отхвърли обвиняванията за нарушение на човешките права в Крим и сподели, че референдумът, извършен след завладяването на полуострова от съветските сили, е посочил, че кримчаните в действителност желаят да бъдат част от Русия.

Референдумът не е приет от множеството страни.
 Зеленски може и да се появи персонално на срещата на Г-7
Зеленски може и да се появи персонално на срещата на Г-7

Всичко ще зависи от обстановката на бойното поле
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР