Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро бившия държавен секретар на

...
Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро бившия държавен секретар на
Коментари Харесай

“Изглежда календарът на Кисинджър е от 1938 г. и той си мисли, че говори пред публика в Мюнхен”


Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува остро някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, който сподели, че мирните договаряния би трябвало да се съсредоточат върху основаването на граници по " разграничителната линия " в Донбас, която е съществувала преди съветската инвазия в Украйна.

Кисинджър приказва посредством видеовръзка на Световния стопански конгрес в Давос.

Чух го още веднъж тази година в Давос, макар хилядите съветски ракети, които удариха Украйна. Въпреки десетките хиляди убити украинци. Въпреки всеобщите убийства в Буча и Мариупол. Въпреки разрушените градове. Въпреки лагерите за почистване. „ Това кара съветската страна да ги убива, изтезава, изнасилва и унижава като на конвейер “, сподели Зеленски.

Той добави, че Русия е направила това на " цяла Европа ".

„ В Давос, да вземем за пример, господин Кисинджър излиза от дълбокото минало и споделя, че част от Украйна би трябвало да бъде предоставена на Русия “, сподели Зеленски.

Кисинджър по-рано сподели, че договарянията би трябвало да стартират през идващите два месеца, преди спорът да сътвори такива разтърсвания и напрежение, които няма да бъдат лесни за превъзмогване.

„ В идеалния случай разграничителната линия би трябвало да се върне към статуквото преди спора “, сподели Кисинджър, явно предполагайки, че Украйна би трябвало да се съгласи да се откаже от по-голямата част от Донбас и целия Крим.

Зеленски съпоставя възгледите на Кисинджър с тези на нацистка Германия през 1938 година

„ Изглежда календарът на Кисинджър не е 2022 година, а 1938 година и той си намерения, че приказва пред аудитория в Мюнхен, а не в Давос “, добави Зеленски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР