След дни на напрежение и арести на студенти американският президент

...
След дни на напрежение и арести на студенти американският президент
Коментари Харесай

Джо Байдън след протестите и арестите на студенти: Не сме държава без закони

След дни на напрежение и арести на студенти американският президент Джо Байдън наруши мълчанието си за огромните пропалестински демонстрации в университетите .

Снимка: Reuters

Той отбрани правото на митинг, само че осъди остро деянията на вандализъм. По думите му в кампусите няма място за антисемитизъм и ислямофобия.

Байдън изрично съобщи, че няма да преосмсли политиката си в Близкия изток поради митингите.

 Пропалестинските митинги: Полиция нахлу в Колумбийския университет (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 3 мин. Пропалестинските митинги: Полиция нахлу в Колумбийския университет (ВИДЕО и СНИМКИ)  Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ) Светът 2 мин. Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ)  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Пропалестинските митинги: Полиция нахлу в Колумбийския университет (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 3 мин. Пропалестинските митинги: Полиция нахлу в Колумбийския университет (ВИДЕО и СНИМКИ)  Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ) Светът 2 мин. Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ)  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа

„ Ние не сме властническа нация, която заглушава хората или потиска инакомислието. Но не сме и страна без закони. В Америка нападателният митинг не е предпазен. Мирният е. Унищожаването на имущество не е кротичък митинг “, съобщи американският президент Джо Байдън.

Снимка: Reuters

Стотици служители на реда за битка с безредиците са разчистили пропалестински лагер в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Полицаите са съборили спонтанни бариери и са задействали светкавици и сигнални ракети. Повече от 100 стачкуващи са били арестувани при акцията.

Операциите в кампуса ще бъдат „ лимитирани “ в четвъртък и петък, като всички класове ще преминат към отдалечено образование и общността ще бъде помолена да заобикаля кампуса и региона.

Напрежението в кампуса на Калифорнийския университет избухна, когато във вторник вечерта маскирана произраелска група дойде и атакува лагерници. През последните 24 часа бяха осъществени арести в Йейл, Дартмут, университета Стоуни Брук, университета на Уисконсин и университета на Тексас в Далас.

Снимка: Reuters

Протестното придвижване продължава в разнообразни университети в страната, като няколко образователни заведения, измежду които Северозападният университет, Браун и Университетът на Върмонт, се съгласиха да изслушат предложенията на представители на студентите за освобождавания.

Демонстрациите започнаха на 17 април в Колумбийския университет в Ню Йорк и бързо се разраснаха. На места се стигна до конфликти с полицията. Арестуваните в цялата страна за последните две седмици са повече от 1000 души.

Снимка: Reuters

Протестиращите, настояващи за преустановяване на огъня във войната на Израел против Хамас, желаеха университетските институции да бойкотират финансово Израел и фирмите, които желаят да печелят пари от спора.

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР