Украинският президент Володимир Зеленски премина на руски в еженощното си

...
Украинският президент Володимир Зеленски премина на руски в еженощното си
Коментари Харесай

Зеленски към руските войници: Не се бийте в Украйна, генералите ви пращат на смърт

Украинският президент Володимир Зеленски мина на съветски в еженощното си видеообръщение, с цел да призове съветските бойци да откажат да се бият в Украйна и сподели, че даже техните генерали чакат десетки хиляди от тях да умрат, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски сподели, че Русия набира нови бойци " със слаба мотивация и малко военен опит " за бойните съединения, които са понесли тежки жертви при започване на войната, тъй че тези съединения да бъдат хвърлени назад в борбата.

Той съобщи, че съветските командири доста добре схващат, че хиляди бойци ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици. " Руските командири лъжат бойците си, когато им споделят, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, в случай че откажат да се бият и не им споделят, да вземем за пример, че съветската войска приготвя спомагателни хладилни камиони за запазване на телата. Не им споделят за новите загуби, които генералите чакат ", сподели Зеленски късно през вчерашния ден, написа Българска телеграфна агенция. " Всеки съветски боец към момента може да избави личния си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, в сравнение с да загинете на наша земя ", добави той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР