Украинският президент Володимир Зеленски предприе действия срещу високопоставени служители, замесени

...
Украинският президент Володимир Зеленски предприе действия срещу високопоставени служители, замесени
Коментари Харесай

Украйна: Зеленски уволни високопоставени служители заради крипто подкупи

Украинският президент Володимир Зеленски предприе дейности против високопоставени чиновници, забъркани в противозаконни схеми за подкупи с криптовалута.

Наскоро Зеленски разгласи уволнението на високопоставени чиновници, отговарящи за надзора на районните центрове за набиране на личен състав и обществена поддръжка (TCC), заради присъединяване им в корупционни действия и корист със служебното състояние.

Разследванията разкриха, че за някои лица от тази група е открито, че са приемали подкупи под формата на криптовалути, до момента в който други са взели участие в противозаконното превозване на лица от страната.

Това значимо решение беше реализирано по време на съвещанието на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна на 11 август 2023 година Президентът Зеленски показа, че правоприлагащите органи са образували 112 обособени наказателни каузи против длъжностни лица от Военните комитети и са разпознали 33 лица като обвинени.

Сред обвинените са длъжностни лица, заемащи длъжностите на районни, градски и окръжни военни комисари, както и различен личен състав в TCC.

В своето изказване Зеленски акцентира сериозността на обстановката:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР