Украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва размяна на задържания

...
Украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва размяна на задържания
Коментари Харесай

Зеленски предложи размяна: Синове и дъщери срещу приятеля на Путин - Медведчук

Украинският президент Володимир Зеленски предложи на Москва замяна на арестувания от управляващите в Киев украински народен представител и предприемач Виктор Медведчук , непосредствен другар на Владимир Путин , с пленените в Русия украинци, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Предлагам на Руската федерация да заменяем този човек за нашите синове и дъщери, които сега са в плен в Русия ", заяви Зеленски във видеообръщение в " Телеграм ".

Украинските управляващи оповестиха нощес за ареста на 67-годишния Медведчук, който избяга от домакински арест малко след началото на съветското навлизане в Украйна и се укриваше до през вчерашния ден. Медведчук бе апетитен като фворит на Путин за заместител на Зеленски отпред на Украйна. Поне такива са били проектите за бърз промяна на властта в Киев с марионетен кабинет, които обаче удариха на камък и войната се проточи.

" Специална интервенция бе извършена, с помощта на СБУ (Службата за сигурност на Украйна). Отлична работа! ", заяви Зеленски в " Телеграм " и придружи известието си със фотография на Медведчук, окован с белезници и облечен с украинска военна униформа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР