Украинският президент Володимир Зеленски посрещна няколко европейски лидери в Деня

...
Украинският президент Володимир Зеленски посрещна няколко европейски лидери в Деня
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия и президентите на Португалия и Литва посетиха Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски посрещна няколко европейски водачи в Деня на националното знаме, който предшества Деня на независимостта на Украйна.

Министър-председателят на Финландия Петери Орпо съобщи, че страната му приготвя 18-и защитителен пакет за Украйна и че той ще включва тежки оръжия и муниции.

 
Като се има поради размерът на моята страна, ние сме един от най-големите донори. Общата поддръжка на Финландия за Украйна е над 1,7 милиарда евро. Финландия е изпратила на Украйна 17 пакета с отбранителна техника. В момента приготвяме 18-ия си пакет.
Петери Орпо, министър-председател на Финландия

Зеленски означи, че предпочитани за Украйна остават F-16 поради техния брой, който може да задоволи потребностите на военно-въздушните сили на страната, само че съобщи, че Киев е подготвен " да одобри всевъзможен тип самолети.

 
Финландия поддържа значимо световните старания за реализиране на мирната формула. Днес получих уверения от премиера по отношение на готовността на страната да управлява взаимно осъществяването на точките от мирната формула. Обсъдихме и укрепването на нашето единение в Европа.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Сред високопоставените задгранични посетители, посетили Киев бяха и президентите на Португалия Марсело Ребело де Соуза и Литва Гитанас Науседа.

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна също и с Председателстващият тричленното Председателство на Босна и Херцеговина Желко Комшич и членът Денис Бечирович. Той им е благодарил за финансовата поддръжка, която Босна и Херцеговина предлага на Украйна, и е отбелязал значимостта на присъединението на Босна към политиката на Европейския съюз за въвеждане на наказания против Русия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР