Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада да приеме нов

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от Запада да приеме нов
Коментари Харесай

Зеленски: Русия и Газпром готвят най-тежката зима за Европа

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от Запада да одобри нов пакет наказания против Москва след оповестяването на в допълнение редуциране на съветските газови доставки за Европа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В постоянното си видеообръщение нощес Зеленски съобщи, че за всички към този момент е ясно, че Русия упражнява напън върху Европа и употребява държавния енергиен колос "Газпром ", с цел да направи тази зима "най-тежката " за европейските страни.

Той осъди "поредното провокирано покачване на цените на газа ", ориентирано против европейците. "За всички е ясно, че това е целеустремен ценови гнет от страна на Русия против Европа ", съобщи Зеленски и прикани "на терора да се отговори със наказания ", отбелязва Франс прес.

Москва съзнателно поддържа покачването на цените на газа до еквивалента на над 2000 евро за 1000 куб. м на борсата, сподели украинският президент.

Зеленски акцентира също, че е належащо съветската общност да научи за човешката цена на войната. Макар че от началото на войната са починали близо 40 000 съветски бойци, съветското общество като цяло не е осведомено с тези числа, сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР