Украинският президент Володимир Зеленски отстрани Залужни от поста. Това съобщи

...
Украинският президент Володимир Зеленски отстрани Залужни от поста. Това съобщи
Коментари Харесай

Официално!: Зеленски отстрани Залужни от поста. Ето кой става главнокомандващ

Украинският президент Володимир Зеленски в профил Залужни от поста. Това заяви самият Зеленски във видеообръщение. Той назначи генерал-полковник Олександър Сирски за нов главнокомандващ на украинските въоръжени сили. Преди новото си предопределение Сирски е командвал сухопътните сили на ВСУ.

„ От през днешния ден нов управителен екип поема управлението на AFU…. Назначих генерал-полковник Сирски за главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна “, съобщи Володимир Зеленски.

 

 

 

Генерал Валерий Залужний беше главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна от 27 юли 2021 година до през днешния ден.

Преди видеообръщението на президента беше обявено за среща сред Володимир Зеленски и Валерий Залужний. В посланията на президентската канцелария и на главнокомандващия на ВСУ в оставка се приказва за нуждата от възобновяване на въоръжените сили на страната.

Александър Сирски е на 58 години.

Роден е в село Новинки, Владимирска област, РСФСР. Завършил е Московското обединено командно учебно заведение на въоръжените сили, Академията на въоръжените сили на Украйна и Националния университет по защита на Украйна.

 

 Официално!: Зеленски в профил Залужни от поста. Ето кой става главнокомандващ БГНЕС/ EPA/YEVGEN HONCHARENKO

 

През 2016 година Сирски оглавява взаимния действен щаб на ВСУ, а през 2019 година е назначен за пълководец на Сухопътните войски. На 5 април 2022 година Олександър Сирски е почетен със званието Герой на Украйна.

„ Войната не остава същата. Войната се трансформира и изисква смяна. Необходими са нови подходи и нови тактики. Днес беше взето решение за нуждата от промяна на управлението на Въоръжените сили на Украйна “, съобщи министърът на защитата Рустем Умеров в изказване.

Както писа SafeNews, началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Шаптала ще бъде освободен от служба дружно с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Това оповестява изданието „ Украинская истина “, базирайки се на източници в украинските държавни среди.

Според изданието оставката на Залужни и Шаптала към този момент е решен въпрос, само че разбъркването може да не се ограничи единствено до тях, обмислят се и други промени. Според „ Украинская истина “ оставки може да има още тази седмица.

Залужный разгласява във Facebook фотография с Шаптала. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна придружи фотографията с думите:

 „ Все още ще ни бъде доста мъчно, само че в никакъв случай няма да се срамим “.

Източник – Коммерсант, ANews/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР