Украинският президент Володимир Зеленски осъди днес руската подла и цинична

...
Украинският президент Володимир Зеленски осъди днес руската подла и цинична
Коментари Харесай

Руски удари убиха четирима души в Харков, Зеленски осъди „подлата и цинична атака“

Украинският президент Володимир Зеленски осъди през днешния ден съветската " подла и цинична офанзива " против втория по величина град в страната - Харков, където през тази нощ бяха убити четирима души, в това число трима чиновници на избавителните служби, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подлата и цинична офанзива " умъртви един граждански и трима чиновници на избавителните служби, които бяха пристигнали на мястото на нанесен първи удар, написа в " Телеграм " Зеленски, който от месеци приканва Запада да му даде повече системи за противовъздушна защита.

През нощта Русия е атакувала Украйна с 20 дрона, от които 15 са били ориентирани на няколко талази към Харков. Украинската противовъздушна защита е съумяла да обезврежда 11 противников дрона. При офанзивата са били ранени минимум 12 души, заяви ръководителят на регионалната администрация Олег Синегубов.

При ударите по Харков е била извадена от строя и енергийна инфраструктура и към 350 000 души са останали без ток в града, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на енергетиката на Украйна.

Междувременно министърът на защитата на Русия предизвести по време на телефонен диалог френския си сътрудник да не разполага войски в Украйна. Сергей Шойгу сподели на френския министър на защитата Себастиан Лекорну, че в случай че Париж последва изказванията си за опцията за изпращане на френски боен контингент в Украйна, " ще сътвори проблеми за самата Франция ". Париж от своя страна отхвърли изказванията на Русия за разискване на евентуални договаряния за изпращане на военни. Впоследствие френски публични лица прецизираха, че предлагането е касаело потреблението на войски за образование и други интервенции надалеч от фронтовата линия. Разговорът означи първия сходен контакт сред министрите на защитата на Русия и Франция от октомври 2022 година насам.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР