Украинският президент Володимир Зеленски каза в публикувано вчера интервю за

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в публикувано вчера интервю за
Коментари Харесай

Зеленски: Не бях предварително уведомен от Белия дом или Пентагона за теча на информация

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в оповестено през вчерашния ден изявление за в. " Вашингтон пост ", че Белият дом не го е уведомил за приключването на информация от секретни американски документи, привлякло вниманието на целия свят предишния месец, съобщи Ройтерс.

" Не съм получавал предварителна информация от Белия дом или от Пентагона ", цитира изданието думите на Зеленски, на които се базира Българска телеграфна агенция.

" Това е неизгодно за нас ", добави украинският президент. " Това не е преференциално за репутацията на Белия дом и считам, че не е и за репутацията на Съединени американски щати ", добави той.

Материалите, оповестени в интернет, оферират частична картина на войната в Украйна, показва Ройтерс.

Министърът на защитата на Украйна, Олексий Резников, съобщи на 12 април, че изтеклите американски класифицирани документи съдържат комбинация от вярна и погрешна информация за армията на страната му и омаловажи отрицателното им влияние.

В отговор на мненията на Зеленски представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели:

" Ние сме в непрекъсната връзка с украинските си сътрудници по отношение на редица въпроси, в това число във връзка с неразрешените разкрития, само че няма да навлизаме в детайлности за тези поверителни полемики. "

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър сподели, че министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разговарял с редица съдружници, в това число с Резников, по този въпрос.

" Остин е провел огромен брой телефонни и персонални диалози с нашите съдружници и сътрудници по света, с цел да разиска въпроса с тях, да подчертае какъв брой съществено се отнасяме към този въпрос, в това число няколко диалога с украинския си сътрудник, министър Резников ", съобщи Патрик Райдър пред Cи Ен Ен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР