Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че издаваните от Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че издаваните от Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Руските паспорти за жителите на Източна Украйна е първа стъпка към анексиране

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че издаваните от Русия паспорти за поданици на Източна Украйна са първа стъпка към " анексиране " на района, съобщи Ройтерс.

Това несъмнено е първата стъпка, тъй като същото се случи преди в Крим, жителите на Крим получиха съветски паспорти. Това е огромен проблем, сподели Зеленски на конференция във връзка две години от встъпването му в служба.

Държавният глава на Украйна сподели още, че управляващите възнамеряват да предложат " след известно време " производство на народен референдум по тематиката за решение на спора в Донбас.

Зеленски посочи, че украинските управляващи имат няколко разновидността за решение на спора в Донбас. Според президента, Германия и Франция поддържат Киев, само че в последно време ненапълно са отслабили позицията си по отношение на Русия.

Според украинския водач, това се дължи на икономическата обстановка, както и на натиска вътре в техните страни. Въпреки всичко, Зеленски увери, че Украйна ще продължи да работи в съществуващия от 2014 година така наречен нормандски формат (Германия, Франция, Русия и Украйна).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР