Украинският президент Петро Порошенко подготвя провокация на границата с Русия,

...
Украинският президент Петро Порошенко подготвя провокация на границата с Русия,
Коментари Харесай

Лавров очаква нова провокация от Украйна

Украинският президент Петро Порошенко приготвя провокация на границата с Русия, сподели външният министър на Русия Сергей Лавров пред радио "Комсомолская истина ", представен от РИА Новости. Според получената информация се готви въоръжена провокация, планувана за края на декември, посочи Лавров.

По мнението на съветския министър Киев координира сходни стъпки със "западни куратори и попечители ".

"Той ще получи отговор и то тежък, убеждавам ви ", съобщи Лавров, като означи, че "Русия няма да разреши на Порошенко да наруши правата, които жителите на Крим са защитили в сходство с интернационалното право ".

Порошенко бил съветван да поддържа бойни дейности с ниска активност, с цел да може непрестанно "да крещи пропагандно, че руснаците атакуват Украйна ", само че да не стига до такава степен, че да провокира пълномащабен отговор ", посочи Лавров.

Киев направи "последната си огромна провокация " на 25 ноември, когато корабите на украинския флот "Бердянск ", "Никопол " и "Яна Капу " нарушиха държавната граница на Русия и маневрираха рисково в продължение на няколко часа, игнорирайки законните претенции на съветските управляващи, отбелязва РИА Новости. В резултат Русия задържа нарушителите - трите кораба с общо 24 военни, измежду тях двама чиновници на Службата за сигурност на Украйна. Те бяха задържани по обвинявания в нарушение на държавната граница.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР