Украинският парламент забрани символите "Z" и "V", използвани от руските

...
Украинският парламент забрани символите "Z" и "V", използвани от руските
Коментари Харесай

Украйна забрани руските военни символи Z и V

Украинският парламент забрани знаците "Z " и "V ", употребявани от съветските военни за разпространение на войната им в Украйна. Това заяви Ройтерс в неделя, като по предлагането на президента Володимир Зеленски е направено изключение за потреблението на знаците за просветителни или исторически цели.

Двете букви от латинската писменост са изписвани върху съветските военни коли и техника в Украйна, като постоянно се употребяват и от проруски стачкуващи Русия и други страни.

Според известие в "Телеграм " на члена на опозицията Ярослав Железняк решението е било подкрепено 313 от общо 423-мата депутати във Върховната рада.

Зеленски е наложил несъгласие на предходна версия на законопроекта и е призовал да се позволи потреблението на двата признака в музеи, библиотеки, научни писания, при възстановки, в учебници и в други сходни случаи.

Новият законопроект не разрешава основаването на неправителствени организации, които употребяват съветски военни знаци или подкопават суверенитета на Украйна. По време на събранието Върховната рада е удължила и периода на военното състояние в страната с още 90 дни, до 23 август.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР