Украинският национален доставчик на ядрена енергия твърди, че руските сили

...
Украинският национален доставчик на ядрена енергия твърди, че руските сили
Коментари Харесай

Окупаторите измъчват работници от украинската атомна електроцентрала в Запорожие

Украинският народен снабдител на нуклеарна сила твърди, че съветските сили изтезават служащите в следената от Русия централа в Запорожие.

" В АЕЦ " Запорожие " окупаторите са нараснали натиска върху служащите и са ги принудили да подпишат контракт с руснаците под напън ", се споделя в изказване на " Енергоатом ".

В близкия до атомната централа град Енергодар съветските сили тормозят украинските служащи, които до момента са се противопоставяли на подписването на трудови контракти с съветската държавна корпорация за нуклеарна сила " Росатом ", се споделя в изказването.

" Окупаторите изтезават служащите, безогледно пребиват няколко от тях, принуждавайки ги да се съгласят да сътрудничат с агресора ", се добавя в изказването.

Руските управляващи към момента не са дали отговор на изказванията.

Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ), съобщи по време на брифинг пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че обстановката с нуклеарната сигурност и сигурността в Запорожската АЕЦ " продължава да бъде извънредно нестабилна и рискова ".

Запорожската АЕЦ, най-голямата в Европа и една от 10-те най-големи атомни електроцентрали в света, е под съветски надзор от март предходната година, скоро след началото на войната в Украйна.

Опасенията от нуклеарна злополука не престават на фона на изказванията за обстрел на региона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР