Украинският футболист Олександър Зинченко разказа как е разбрал за войната

...
Украинският футболист Олександър Зинченко разказа как е разбрал за войната
Коментари Харесай

Футболистът Зинченко за войната в Украйна: Аз съм в шок, плача всеки ден

Украинският футболист Олександър Зинченко описа по какъв начин е схванал за войната в своята татковина и по какъв начин претърпява всичко това.  Той благодари за поддръжката на Англия и останалата част от света, която осъжда съветската инвазия, разрушенията и кръвопролитията.

Зинченко приказва за BBC, като пред Гари Линекер показа всички мисли и усеща, които го мъчат сега. Бранителят на Манчестър Сити доста прочувствено описа за своите усеща, както и за протичащото се в родината му след нашествието на съветските войски преди девет дни.

Част от фамилията и околните на футболиста са в Украйна. Зинченко призна, че към момента не може да повярва какво се случва и благодари на всички, които застават на страната на Украйна във военния спор с Русия.

" Жена ми ме разсъни тъкмо в среднощ, плачейки. Бях в потрес. Тя ми сподели видео и фотоси за това, което се случва в Украйна. Какво е възприятието?  Може би най-близкото възприятие е, когато някой от твоето обграждане умира.

Плача, може би към този момент една седмица, не броя дните. Плача до момента в който карам до подготвителната база или където и да съм, просто стартирам да рева от нищото. Представете си мястото, където сте роден, където сте израснал… А в този момент там има единствено пуста земя.

Ще бъда почтен: в случай че не беше щерка ми, фамилията ми, щях да бъда там. Просто съм роден подобен. Познавам хората от моята страна, техния нрав и всички мислят еднообразно. Много съм горделив, че съм украинец и ще бъда украинец вечно ", съобщи футболистът.

" Като погледнете хората, по какъв начин се борят за правото си на живот... Те избират да умрат за това право и ще умрат. Но няма да се откажат. Моята задача е да покажа на останалия свят какво се случва сега. Мога да Ви покажа милион фотоси и видеа за това какво в действителност вършат сега. Мога да Ви покажа всеки град в моята страна, който са унищожили. Там хората гладуват. Хората просто оцеляват, спят на земята, в бункери, нямат естествен живот ", съобщи украинецът.

" В южната част на Украйна има няколко града, в които идват цивилни, руснаци, и провеждат подправени митинги, като че ли ние желаеме да сме с Русия ", заврши той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР