Украинският баскетболист Джоел Боломбой е най-новото попълнение на руския гранд

...
Украинският баскетболист Джоел Боломбой е най-новото попълнение на руския гранд
Коментари Харесай

ЦСКА взима украинец от НБА и го прави руснак

Украинският баскетболист Джоел Боломбой е най-новото попълнение на съветския гранд ЦСКА (Москва). 24-годишният състезател ще дойде в столицата след престой от два сезона в НБА и Лигата за развиване. Договорът му с “армейците” е за интервал от три сезона, а локалните медии оповестяват, че той ще получи и съветски паспорт, тъй като майка му е рускиня.

Боломбой е роден в Донецк, като татко му е от Конго. Преди да се впусне в професионалния баскетбол Джоел има четири сезона за Уибър Стейт при колежаните, трансформирайки се в герой №1 в историята на университета. Юта го избира под №56 в Драфта през 2016 година, а с изключение на за Джаз той има мачове и за Милуоки Бъкс.

Треньорът на ЦСКА Димитрис Итудис загатна, че този трансфер се реализира и с мисъл за националния тим на Русия, където Боломбой се чака също да заиграе след оформянето на документите за поданството му.

“Развълнуван съм, че ще играя за клуб като ЦСКА. Нямам самообладание да бъда част от прелестна организация като тази”, разяснява договорката Боломбой.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР