Украинските войски са атакували руски позиции по целия фронт, каза

...
Украинските войски са атакували руски позиции по целия фронт, каза
Коментари Харесай

Русия подсилва с неопитни доброволци частите си в Украйна

Украинските войски са атакували съветски позиции по целия фронт, сподели украинският президент Володимир Зеленски в най-новото си послание, до момента в който данните къде и какво се случва или са съзнателно нищожни, или изказванията на Киев и Москва не може да се потврърдят от самостоятелни източници.

Предпазливо е и говоренето за, като в последния си бюлетин английското военно разузнаване оповестява за " продължаващи от понеделник набези на бронирани елементи в няколко посоки против южната формация съветски сили ". Съобщението показва с най-общи думи " изтласкване на фронтовата линия на някои места на известна отдалеченост ", възползвайки се от релативно рехавата съветска защита.

Неспециализирани издания настояват, че украинците в действителност не се сблъскват с ешалонирана опозиция, промъкват се през непокрити сектори от фронта и от време на време са сюрпризирани от изоставени съветски позиции. Последното им разрешава да изнесат напред артилерия и по-модерни системи за залпов огън, с които не престават поразяват в дълбочина логистиката на съветската войска.

Британското военно разузнаване изяснява, че според съветската военна теория се чака опит пробивите да бъдат затворени от мобилни аварийни елементи. Но Владимир Путин има проблем с подсилването на наличието в региона, тъй като на 24 август от региона на Москва са потеглили - евентуално за Украйна - доброволчески батальони към Трети армейски корпус, само че не е ясно какъв брой боеспособни и окомпелктовани са те. Самият корпус е известно, че страда от незадоволително военнослужещи и хипотетичната бройка на изпратените войски евентуално е към 10 хиляди души.

Американският Институт за проучване на войната - различен влиятелен източник на всекисневна информация и систематизирания, заяви, че засилените през последните дни офанзиви по инфраструктура в окупираната територия допуска продължителна композиция от сухоземни интервенции и артилерийски/ракетни удари. " Поради това украинската контраатака е съгласуван развой, който ще изисква известно време, с цел да бъде прибавен вярно. Кремъл евентуално ще се възползва от това,че няма да има бърза победа с връщането на Херсон или от оперативното безмълвие на украинците за контраофанзивата, с цел да показва протичащото се като техен неуспех и подкопаване на упованията на хората за това, което може да бъде реализирано. " "

С огромни конвои от Крим и Мелитопол руснаците приспособяват и укрепват позици, в това число в подготовка за възможна контраатака и в източната част на фронта, споделят от американския институт.

Анализаторите му считат, че упоменатият Трети армейски корпус " най-малко частично е образуван от неопитни доброволци " и изпращането им към Украйна по-скоро цели да заместят опитни елементи против Харков и Запорожие, които да бъдат трансферирани за защитата на Херсон или нахлуване при град Донецк.

" Ройтерс " изяснява,че за Украйна възобновяване на контрола над Херсонска област е решаващо за попречване на опитите на Русия да завземе повече територия още запад - към Одеса, което в последна сметка може да отреже достъпа ѝ до Черно море.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР