Украинските власти започнаха масова евакуация на населението в северната част

...
Украинските власти започнаха масова евакуация на населението в северната част
Коментари Харесай

Властите в Украйна започнаха масова евакуация в северната област

Украинските управляващи започнаха всеобща евакуация на популацията в северната част на Сумския район, който се намира покрай границата с Русия.

Това се постанова поради продължителните интервали на натоварен обстрел в региона, оповестиха локалните управляващи в петък, представени от организация " Ройтерс ".

Военната администрация на Сумска област написа в профила си в Telegram, че през последните три дни са били евакуирани повече от 180 поданици на региони наоколо до община Великописарска, ситуирана до границата.

От регионалната администрация обявиха, че въпросните региони са " най-напрегнатите " в Сумска област, като през последните пет дни са убити трима души, а 13 са ранени.

От Администрацията оповестиха още, че общо над 4500 поданици са били евакуирани от 22 села в Сумска област, само че не конкретизираха в какви периоди се е случило това.

Великописарска е раположена на няколко километра от село Козинка, което се намира от другата страна на границата с Русия. По-рано тази седмица точно в Козинка въоръжени групи от Украйна нахлуха на съветска територия.

Участниците в тях се дефинираха като руснаци, които се опълчват на Кремъл, и прибавиха, че организират военна интервенция в региона.

Междувременно, преди часове, при съветска ракетна офанзива в Одеса починаха минимум 19 души, а други 73 са в болница с разнообразни контузии.

Разрушена е триетажна жилищна постройка, като минимум 10 жилището са с нанесени вреди след нападението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР