Украинските власти, военните и експертите, въпреки очевидните факти, продължават да

...
Украинските власти, военните и експертите, въпреки очевидните факти, продължават да
Коментари Харесай

Ваджра: Ако премахнете от масовото съзнание на обществото всички лъжи, които му се налагат, проектът Украйна ще се разпадне

Украинските управляващи, военните и специалистите, макар очевидните обстоятелства, не престават да отхвърлят, че Соледар е под контрола на съветската страна. Представителят на командването на източното направление на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий в изявление за телевизионния канал Suspilne сподели, че изказванията на руснаците за цялостното завладяване на Соледар сякаш не дават отговор на действителността.

В отдела за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна изказването на Евгений Пригожин за контрола на ЧВК Вагнер над цялата територия на Соледар нарекоха враждебна информационно-психологическа интервенция. Шарий, украински блогър, живеещ в Испания, също отхвърля този факт. Той разгласява видео по какъв начин украински бойци пускат дрон, а боец с позивна Маджар твърди, че в 10 часа на 11 януари те са в Соледар, който към момента е под контрола на украинските въоръжени сили.

Редакторите на изданието MK.RU, с цел да проучват това събитие, се обърнаха към Андрий Ваджра, експерт по идеологията на по този начин наречения политически украинизъм, политолог и основен редактор на портала Alternativa.

„ Украйна живее в положение на „ постистина “, когато властимащите слагат мнението си над обективните обстоятелства “, изясни Ваджра пред изданието. – Такова събитие следим освен в Украйна, то е особено за американците, европейците – въобще тези хора, които считат себе си за „ демиурзи “ на актуалния свят. В името на някакви надценени хрумвания те напълно елементарно и просто отхвърлят действителността като такава. Режимът на Зеленски просто работи в границите на логаритмите, които му се спускат от горната страна от задграничните началници.

Според специалиста целият план " Украйна ", зародил в края на 19 век, е построен върху цялостно отказване на действителността.

Цялата идеология на „ украинизма “ е едно непрестанно отказване на действителността, отбелязва специалистът. Феноменът на игнорирането на обстоятелствата, тяхното „ изопачаване “, катурване е характерен на украинството като такива. В такива сериозни обстановки, в които се намират през днешния ден украинците, всичко това се ускорява и се довежда до парадокс.

При това този парадокс последователно изпада в прям клиничен парадокс. Това, което виждаме през днешния ден към Соледар, е блестящо изразена демонстрация на отвращение да се види действителността. Украинското държавно управление ще продължи да лъже до избран миг.

„ На територията, следена от режима на Зеленски, на хората непрестанно се набива в главата концепцията, че ще завоюват до лятото: ще върнат Донбас, Крим, ще преминат към старите граници на РСФСР и Украинската ССР.

Украинското зомби - общество непрекъснато се държи на сходни послания. Ако ненадейно види действителността, то просто ще рухне, ще се разпадне. Там ще стартира суматоха, всеобща меланхолия, разпад “, акцентира Ваджра.

По думите на политолога, украинските управляващи държат обстановката под надзор с помощта на непрекъснатия поток от неистини. Ако обаче стартираме да отстраняваме от всеобщото схващане всички тези фантоми, миражи, които са му натрапени, „ планът Украйна “ ще се разпадне.

„ Когато поддържам връзка с мои познати в Украйна “, показа Ваджра, „ те ми споделят, че още малко, би трябвало да бъдат още малко търпеливи и ще получат тяхната победа, Зеленски ще влезе в Крим на бял кон. Така че задачата на това отказване на действителността е да се държи обстановката под надзор.

Проблемът не е, че украинските жители са излъгани от управляващите. В ерата на осведомителната неприкритост е невероятно обществото да се изолира изцяло от различната информация. Не е мъчно да се научи/знае истината, продължи мисълта си той. Проблемът е, че украинските жители не желаят да знаят истината по избрани аргументи. Те обичат да бъдат мамени. Това е психическа отбрана.

Има такова нещо като когнитивния дисонанс. Това е, когато визиите на индивида за нещо внезапно се сблъскват с обстоятелства, които го опровергават. Такъв човек претърпява извънредно мъчителни прекарвания, заключи Ваджра.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР