Украинските власти продължават ексхумирането на телата от масовите гробове, открити

...
Украинските власти продължават ексхумирането на телата от масовите гробове, открити
Коментари Харесай

Открити са още доказателства за изтезания в Изюм

Украинските управляващи не престават ексхумирането на телата от всеобщите гробове, открити в отвоювания град Изюм.

Володимир Зеленски упрекна съветските въоръжени сили, че всеобщо са прибягвали до мъчения в до неотдавна окупираната от тях част от Харковска област.

Според публични източници в гората край Изюм са заровени стотици хора, както украински бойци, по този начин и цивилни.

Представители на Службата за незабавна помощ и полицейски специалисти и следователи работят в гората край Изюм, като вършат оглед на телата. Открити са още доказателства, че хората, чиито тела бяха открити в всеобщия гроб, са били изтезавани.

В освободени градове и села на Харковска област са открити над 10 пространства, приспособени за мъчения.

" Мъченията са били необятно публикувана процедура в териториите, окупирани от Русия. Така са правили нацистите. Така вършат и рашистите. Но и на тях ще им бъде търсена отговорност по същия метод - както на бойното поле, по този начин и в правосъдните зали. ", сподели Зеленски в късното си послание.

Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз прикани за основаване на нов интернационален арбитражен съд, който да откри истината за случилото се в Изюм и на други места в Украйна, където има подозрения за военни закононарушения.

Междувременно назначените от Русия окупационни управляващи в южната Херсонска област оповестиха за стълкновение в центъра на град Херсон. Отекнали са и няколко детонации. Предполага се, че се е задействала съветската система за противоракетна защита. Според украинска организация допустимо е да става въпрос за конфликти сред групи съветски военни.

От Генералния щаб на украинската войска оповестиха, че продължава контраофанзивата за отвоюване на Херсонска област и съветските сили се готвят за евакуиране оттова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР