Украинските сили са пробили руските отбранителни линии в южната част

...
Украинските сили са пробили руските отбранителни линии в южната част
Коментари Харесай

Украинските сили са пробили руската отбрана на юг

Украинските сили са пробили съветските отбранителни линии в южната част на страната, като в същото време уголемяват бързата си атака на изток, завземайки още територии в анексираните от Русия територии.

В понеделник украинските елементи си върнаха няколко села при нахлуване по стратегическата река Днепър, оповестиха украински публични лица, представени от " Ройтерс ". Силите в южната част на страната са унищожили 31 съветски танка и една многоцелева ракетна установка.

Киев реализира забележителен прогрес в два от четирите района, които Москва анексира предходната седмица след така наречен референдуми, които бяха наказани от Украйна и интернационалната общественост като противозаконни и насилствени. На изток украинските войски не престават своето нахлуване, което ги накара да навлязат постепенно в Луганск.

В знак на това, че украинските сили набират все по-голяма скорост на източния фронт, " Ройтерс " оповестява за колони от военни транспортни средства, които са се насочили към град Лимат, с цел да работят по укрепването на железопътния възел там. Градът беше освободен от съветските елементи по-рано този уикенд.

Зеленски изключва помирение

Президентът Володимир Зеленски подписа декрет, с който публично афишира за " невъзможна " вероятността за каквито и да било договаряния с съветския държавен глава Владимир Путин.

Указът официализира мненията, направени от Зеленски в петък, откакто Путин разгласи четири окупирани района на Украйна за част от Русия.

" Путин не знае какво е достолепие и почтеност. Затова сме подготвени за разговор с Русия, само че с различен съветски президент ", съобщи той в петък.

Клауза първа от постановлението, което беше квалифицирано от Съвета за национална сигурност и защита на Украйна на 30 септември, гласи: " Украйна реши да съобщи невъзможността за водене на договаряния с президента на Руската федерация Владимир Путин ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР