Украинските сили продължават да отблъскват руските атаки край източния град

...
Украинските сили продължават да отблъскват руските атаки край източния град
Коментари Харесай

Украинските сили продължават да отблъскват руските атаки край източния град Бахмут

Украинските сили не престават да отблъскват съветските офанзиви край източния град Бахмут в Донецка област, заяви БНР с позоваване на украинските военни. В същото време изобилният сняг забавя съветските настъпателни интервенции.

Според оценка на английското военно разузнаване, напъните на Русия да завладее със зимна атака прилежащия с нея източен украински район Донбас са се провалили. По продължение на дългия фронт " съветските сили са постигнали единствено незначителни триумфи с цената на десетки хиляди жертви ". По-рано съветски източници оповестиха за мощни снеговалежи, които попречват напредването на атакуващите войски.

Украинският президент Володимир Зеленски насочи рецензии към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и прикани за промени, откакто Русия пое ротационното му председателство. Зеленски съобщи, че " надали може да си представим нещо, което да показва по-добре цялостната неплатежоспособност на тези институции " от това Русия да управлява органа на Организация на обединените нации, до момента в който организира кърваво и необятно осъждано настъпление. Вчера Украйна наложи наказания на физически и юридически лица, упрекнати в поддръжка на съветската инвазия.

Последният кръг от наказания е ориентиран по-специално към оръжейната индустрия, а също по този начин и към Иранската революционна армия, за която се счита, че доставя на Русия така наречен безпилотни самолети камикадзе за потребление при въздушни удари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР