Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото руски отбранителни

...
Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото руски отбранителни
Коментари Харесай

Украински командир: Една от най-силните руски отбранителни линии е пробита

Украинските сили пробиха първата и най-силна от няколкото съветски отбранителни линии в южната Запорожка област, сподели локален украински пълководец пред английска медия.

Украинските бойци чакат по-бърз прогрес, защото притискат по-слабата втора линия, сподели през днешния ден военачалник Олександър Тарнавски в изявление за вестник " Обзървър ".

Контранастъплението против съветските сили, нахлули в Украйна предишния февруари, дълго време бе възпрепятствано поради голямото минно поле в региона, а разминирането се извършваше най-вече през нощта, сподели Тарнавски.

Целта на южната атака е да стигне до Азовско море, на към 90 км, като по този метод украинските сили ще разделят на две областите в Южна Украйна, следени от Русия, и ще пресечен основен маршрут за доставки от и към Кримския полуостров.

Украинските войски обявиха, че на стотици километри на запад Русия е атакувала Одеска област с дронове. Двама души са потърпевши при ударите, които предизвикали и пожар, написаха в " Телеграм " южните отбранителни сили на Украйна.

Снимка: Reuters
Регионът е основен за износа на зърно от Украйна, който е възпрепятстван, откакто Русия приключи интернационалната зърнена договорка, която позволяваше на страната да изнася продукцията си.

" Масираната офанзива с дронове продължи повече от три часа и половина ", се споделя във военното изказване, само че в него нямаше детайлности за точното място на нападението.

Военновъздушните сили на Украйна в Одеска област смъкнаха 22 от 25 дрона. Прокремълски военни източници също оповестиха за нападението, како и за три удара с дрон. Съобщава се, че при ударите е била изумена пристанищна инфраструктура.

Информацията, предоставена от всяка от двете страни във войната, не може да бъде тествана от самостоятелен източник, написа Българска телеграфна агенция.

Русия нанесе голям брой удари против Одеска област, по-специално по пристанищата на Черно море и на река Дунав. Малко преди последното съветско нахлуване украинският президент Володимир Зеленски сподели, че още два товарни кораба са минали през зърнения кулоар, основан от Киев в региона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР